Ola a tod@s!

Ola a tod@s!

miércoles, 30 de marzo de 2016

GRAN REMATE DUN TRIMESTRE MOI CORTIÑO!

       Rematamos hoxe o segundo trimestre deste curso 2015-2016, case sen darnos de conta xa que pasou voando, entre Entroido, celebracións de aniversarios, día da Paz...semella que aínda o comezamos fai pouco!!!!




       E para facer máis ameno este final...nada melllor cun TALLER DE COCIÑA!!!! Fai tempo que Laranxinho trouxo á aula un pequeno forno para poder facer realidade algunhas das receitas que vós publicachedes no libro viaxeiro (actividade que comezará o próximo trimestre) asi que...había que estrenalo!
      Nos sabiamos nada, foi unha sorpresa da profe para ter unha celebración da Pascua....moi dulce!   Fixemos croisants e palmeiras, recheas de chocolate...estaban...deliciosas!!!! Solamente que....como rellenabamos unha cuchara para o croissant e outra para a boca...cando estiveron preparados e quentiños...xa non tiñamos fame! Pero o importante é...que o pasamos estupendamente...Aquí van as fotiños e a receita...








CROISSANT DE HOXALDRE
Para oito persoas:
- Unha lámina de hoxaldre redonda.
- Un bote de Nocilloa/Nutella/Crema de cacao.
- Un ovo.
- Azucre.


     
     Cortamos a masa de hoxaldre en oito trozos triangulares e iguais (facendo duas cruces superpostas, como si fora unha pizza). No medio de cada un, botamos unha cucharada da crema de cacao, e a continuación, enrrolamos dende a puntiña do triángulo, ata o final. Por último, batimos o ovo co azúcar e pintámolos coa axuda dun pincel antes de metelos ó forno, de entre 15 a 20 minutos. Cando suban un pouquiño e esteñan doradiños....a comer!!!!!!






PALMEIRAS
- Unha lámina de hoxaldre rectangular.
- Crema de cacao/Nocilla/ Nutella.
- Un ovo.
- Azucre. 




       Exténdese por toda a masa a crema de cacao e despois, vanse enrolando en dúas partes, dende fóra ata o medio, por ambos lados. Cando xa enrolamos toda a masa, córtanse porcións dun centímetro aproximadamente, píntanse co ovo batido con azucre, e lévanse ó forno por 15 minutos.








       Ademáis, de levar a degustación dos exquisitos postres que preparamos, tamén, e xa que o día 19 de Marzo é o día do Pai, lle fixemos un detalliño os nosos papás...un coche para poder colgar as chaves!!!! Nunca traballaramos con barro e gustounos moito, polo que é unha actividade que tamén hai que incorporar máis a miúdo da que disfrutan moito...apuntado queda para á volta!!!








 

     Espero que vos gustara familia, tanto o regalo gastronómico coma o emotivo! Vemonos á volta!!!e...

DISFRUTADE DAS VACACIÓNS!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario